torsdag den 24. september 2009

Influenza - med eller uden svin


Nu kan det snart være nok med den pandemi! Jeg har ikke engang fjernsyn og jeg er træt at at høre om den mediehypede influenza.
Hvis du ikke allerede har hørt det er symptomerne som følger:
Feber
Luftvejsproblemer
Ondt i halsen
Hoste
Muskelsmerter
Hovedpine
Evt diarré

Åhåh - det lyder som velkendte symptomer! PÅ EN HVILKEN SOM HELST INFLUENZA! Med eller uden svin!

Og det er da selvfølgelig æv bæv bussemand at have influenza - men der er jo altså en grund til at vi bliver syge. Når vi bliver syge er det fordi vores immunforsvar på infektionstidspunktet er svækket. Der er rigtigt mange årsager til det kan ske, fx: vitamin/mineralmangler, proteinmangel, mangel på essentielle fedtsyrer, stress, for lidt søvn, ophobning af affalsstoffer, kemi i vores mad etc.
Alt det er jo heldigvis noget vi selv kan gøre noget ved!

Viste du at en ganske almindelig sæsonetinget influenza dræber 1000-3000 danskere årligt? Så vidt jeg ved er det mere end H1N1 står til ansvar for -PÅ VERDENSPLAN! (Bekræftede influenza associerede dødsfald: New Zealand: 16-17, Australien: 131, USA: 477, Europa: 121. Kilde: Statens Serum Institut)

Det ser ydermere ud til at svineinfluenza (ligesom almindelig influenza) rammer risikogrupper - dvs folk med underliggende sygdom og svækket immunforvsar. Ældre bliver ikke så hyppigt ramt fordi de menes at have opbygget en immunitet fra tidligere lignende vira.

Så hvorfor har H1N1 fået den flatterende status af pandemi?
(Schhhh - ikke et ord om hvor mange milliarder der er tjent på influenzamedicin som Tamiflu og Relenza. Ok - et lille hint. Vidste du fx at Donald Rumsfeld - USA's tidligere forsvarsminister OG eks-bestyrelsesformand hos Gilead er aktionær i Gilead?! Gilead udviklede oprindeligt Tamiflu og har i de første 3 forårsmåneder tjent 260 millioner på rettighederne. Det er dog slet intet i forhold til Roche, som idag markedsfører og sælger Tamiflu. De forventes i indeværende kalenderår at sælge Tamiflu for 10 MILLIARDER kr!)
Og, nå ja - så er H1N1 vaccinen slet ikke kommet på banen endnu.. Businees.dk vurderer det danske marked til ca 1,8 MILLIARDER - regn selv ud hvad en global omsætning så giver.
Host - hvem sagde lobbyisme? Jeg vil i hvert fald gerne have svineinfluenzaens pr-folk!

I USA er det ulovligt at udtale sig om alternative behandlingsmuligheder af svineinfluenza- i lille Danmark må vi heldigvis stadig passe på os selv (så længe jeg da ikke sælger et naturmedicinsk produkt samtidig)

Men du kan faktisk gøre utroligt mange ting selv, både forebyggende og som behandling når de første influenzasymptomer melder sig (med eller uden svin)

Det er selvfølgelig vigtigt at spise sundt og variret. Jeg anbefaler mindst 70% rå frugt og grønt.
Spis masser af urter i din mad og som te.

Drik te af Ipe Roxo, det virker bakterie-, virus- og svampehæmmende
Immolina - styrker dit immunfosvar naturligt hele vinteren igennem
Echinacea - rød solhat. Styrker immunforsvaret
Vitamin C
Vitamin D
Sambuccus nigra (hyld) indeholder antiviraner, som laboratorietest viser beskytter mod op til 10 forskellige influenzavarianter.
Lakridsrod (glycyrrhyza glabra) er også særdeles effektiv mod mange vira (OBS: Lakridsrod bør ikke anvendes i tilfælde af forhøjet bloddtryk,
skrumpelever, graviditet, ødemer, belastede nyrer, hjerteinsufficnes og bør heller ikke anvendes af patienter, som indtager vanddrivende midler, der nedsætter blodets kaliumindhold)
Ingefær - i te, ekstrakt eller som omslag bruges i behandlingen af infektion og slim i luftvejene, fx forkølelse og influenza.
Hvidløg (Alium sativum) fremmer natural killer cells og øger dermed immunforsvaret. Virker slimløsende og desinficerende.

Sundhed er tingenes naturlige tilstand, en positiv egenskab, som mennesket har ret til, hvis det lever klogt. Hvis mennesket følger naturens love, sikrer det sig en sund sjæl i et sundt legeme.

-Hygieia, sundhedens gudinde – datter af Asklepios, lægekunstens gud.


NB: Forsøg dog aldrig selv at behandle alvorlige sygdomme som fx lungebetændelse. Søg altid læge hvis du er usikker på dine symptomer.
Du kan finde mere info og se WHO-monografier på de forskellige urter på www.sund-forskning.dk





Ingen kommentarer:

Send en kommentar